اخبار سایت

سئو (SEO) چیست؟

فرزانگان تاریخ :1393/11/04

سئو (SEO) چیست؟

Search engine optimization) SEO)  به معنای بهینه‌سازی موتور جستجو می باشد که گاهی در فارسی به آن سئو هم گفته می شود.

سئو به مجموعه عملیاتی گفته می‌شود که برای بهبود دید یک وب‌سایت در صفحه نتایج موتورهای جستجو که می‌تواند طبیعی و یا الگوریتمی باشد، انجام می‌شود. این یکی از روش‌های بازاریابی موتور جستجو است. به صورت کلی وب‌گاه‌هایی که دارای بالاترین مکان و بیشترین تکرار در صفحهٔ نتایج موتورهای جستجو باشند، بازدیدکنندهٔ بیشتری از طریق موتورهای جستجو به دست می‌آورند. برای وبمسترها یکی از عوامل مهم و حیاتی بدست اوردن کاربران جدید از موتورهای جستجو و بخصوص گوگل می‌باشد.

الگوریتم بهینه سازی درموتورهای جستجو مختلف، اندکی متفاوت است تا جایی که گاهی نتایج جستجو در گوگل با یاهو کاملا در تضاد است به نوعی که یک سایت رتبه بالا در جستجوی گوگل، رتبه نسبتاً خوبی در یاهو نداشت و بالعکس. بنابراین به جرات می‌توان گفت بهینه سازی برای چند موتور جستجو کاری دشوار و زمانبر است.

تاریخچه سئو

شروع تاریخچه سئو (SEO) به اوایل دهه 1990 میلادی باز می گردد، جایی که موتورهای جستجو گام های اولیه خودشان را در جهت توسعه برای کمک به سازمان دهی سایت هایی که در اینترنت فهرست شده بودند برداشتند. در سال 1995، بهینه سازی توسط موتور جستجوی یاهو در اولین مرحله متولد شد. کاربران اینترنت به راهی برای مرتب کردن بر مبنای فراوانی سایت هایی ثبت شده که به سرعت تعداد آنها در فضای وب رو به ازدیاد بود ، نیاز داشتند. بهینه سازی الفبایی شکل گرفت و در قالب «صفحات زرد» مانند آنچه در دفترچه تلفن می بینیم قالب بندی شد. سال بعد در 1996، گفتگو برای مواردی همانند چگالی کلمات کلیدی و فصل بندی شروع به پاگرفتن کرد. همچنان که سال رو به انتها می رفت، افراد مصمم شروع به درک الگوریتم های بانک های اطلاعاتی کردند و روش هایی برای موتورهای جستجوی اولیه استفاده شد.

در حدود 1997، یاهو! برترین سایت ثبت نام شد و هرکس که می خواست در اینترنت به سرعت شناخته شود، متوجه شد که ثبت سایت در یاهو تنها راه ممکن است. این سال، سئو در جامعه عمومی اینترنت معرفی شد، اگر چه برای دریافت نتایج چیزهایی مورد استفاده قرار گرفتند که از تاکتیک های امروزه در رتبه بندی سایت بسیار دور هستند. از اوخر 1998 تا اوایل 1999، ثبت هرزه نامه روش عمومی دریافت رتبه سایت شد. به هر حال الگوریتم جدید تاکتیک های جدیدی را آورد، همچنان که متخصصین سئو (SEO) به استفاده از قالب های چند زبانی، لیست های کلمات و سایر استرتژی های نوآورانه همت گماردند. با ورود به هزاره جدید، تغییراتی چند، جهان سئو (SEO) را دگرگون کرد.

 میان سال های 2000 تا 2001، اینترنت تغییر عظیمی را تجربه کرد. نظام «رتبه صفحه» گوگل و الگوریتم های جدید رتبه بندی بسیاری از تاکتیک های هرزه نگاری را که تا آن زمان موفقیت فوق العاده ای در صفحه نتایج گوگل کسب می کردند، را از کار انداختند. برخلاف باور عمومی گوگل در واقع اولین موتور جستجو نبود. اینفو سیک، لیکاس و یاهو بسیار پیشتر از گوگل راه اندازی شده بودند. با این حال گوگل با ورود به صحنه موتورهای جستجو، بازی را به نفع خودش تغییر داد. آنها حرکتی انقلابی در  سئو (SEO) برای رتبه بندی سایت انجام دادند. همچنان که شرکت گسترش یافت، ایده های آنها برای سازماندهی و رتبه بندی سایت ها فراتر از همه افکار پیشینشان به شدت تغییر کرد. الگوریتم های جدید تمام استراتژی های قبلی رتبه بندی سایت را سرنگون کرد و همین باعث شد  که بهینه سازی برای موتورهای جستجو در جهت جدیدی گام بردارد.

شاخص گذاری کردن

موتورهای جستجوی پیشتاز همچون Yahoo!،Google و Bing از خزنده‌ها جهت یافتن صفحات برای نتایج جستجوی الگوریتمیک استفاده می‌کنند. صفحاتی که از داخل باقی صفحات ایندکس شده توسط موتورهای جستجو Link شده‌اند نیاز به ارسال به موتور جستجو نداشته و بصورت خودکار پیدا می‌شوند. بعضی از موتورهای جستجو ازجمله!Yahoo سرویس پولی ارسال را پیاده می‌کنند که استفاده از خزنده‌ها را هم بصورت مجموعه‌ای از قیمت‌ها و نیز بصورت سیستم بها به ازاء هر Click، اجرا می‌کند. این برنامه‌ها معمولاً قرارگیری در بانک اطلاعاتی موتور جستجو را ضمانت کرده و در قبال رتبه‌ای مشخص برای صفحه در لیست نتایج جستجو ضمانتی نمی‌کنند. دو فهرست اصلی اینترنتی یعنی Yahoo Directory و Open Directory Project، هردو نیاز به ارسال دستی و بررسی انسانی دارند.Google ابزاری به نام Google Webmaster Tools ارائه می‌دهد که در آن می‌توان نقشه سایت را توسط خوراک XML ایجاد کرده و بصورت رایگان ارسال نمود تا از یافته شدن تمام صفحات حتی صفحاتی که بصورت خودکار از طریق دنبال کردن Linkها پیدا نمی‌شوند، اطمینان حاصل نمود. خزنده‌های موتورهای جستجو می‌توانند به عوامل مختلفی در هنگام خزیدن در یک سایت توجه کنند. تمامی صفحات ایندکس نمی‌شوند. همچنین فاصله یک صفحه از ریشه سایت می‌تواند عاملی در پیدا شدن یا عدم آن توسط خزنده‌های موتورهای جستجو باشد. امروزه بسیاری از شرکتهای مطرح در دنیا به بررسی و اجرای خدمات سئو برای شرکتهای مختلف مشغول هستند.

زمان لازم برای ایندکس شدن صفحات

این سوال برای هرکسی که تازه وارد دنیای وب شده است وجود دارد که چه مقدار زمان طول می کشد تا صفحات یک سایت توسط موتور های جستجو ثبت ‌گردد و در صفحات اول موتور های جستجو به ازای کلمات گوناگون میتوانند لینک وب‌سایت خود را مشاهده نمایند. مسلم است که این سوال جواب واضحی ندارد مخصوصا که گوگل هیچ اطلاعاتی در این مورد منتشر نمی کند. اما بر اساس تجربه می‌توان مدت زمان تقریبی در نظر گرفت.

بعد از معرفی سایت به موتور های جستجو از طریق ابزار Web Master tools برای گوگل و Bing و آپلود نمودن Sitemap در بدترین حالت  حدود 3 تا 6 ماه و در شرایط عالی نیز حدود 3 تا 4 روز طول می کشد که تنها صفحات سایت توسط این موتور ها ثبت (Index) شوند. اما برای مشاهده لینک سایت در صفحات اول بسته به عملیات انجام شده برای سئو این مدت زمان متغیر است.

نمایش سایت در موتورهای جستجو با کلمات مورد نظر شما

اگر قرار است سایت شما با یک کلمه کلیدی در صفحات اول نتایج جستجو ظاهر شود قطعا باید در سایت شما بر روی آن کلمه مانور زیادی داده باشید به عنوان مثال:

  •  کلمه کلیدی مورد نظر حداقل یک بار در عنوان صفحه آورده شود (ترجیحاً صفحه نخست)

  • عنوان بخش های مختلف یک نوشته یا همان تگ های HTML بر تصمیم گیری موتور جستجو برای انتخاب کلمات کلیدی یک صفحه بسیار موثر هستند. قرار دادن کلمه مورد نظر شما در تگ h1 و h2 صفحه میتواند نقشی کلیدی در سئو نوشته شما داشته باشد.

  • بطور حتم مهمترین مکان برای قرار دادن کلمات کلیدی محتوای نوشته خواهد بود. چگونه ممکن است شما در مورد موضوع خاصی بنویسید ولی در هیچ کجای نوشته آن کلمه را بکار نبرید؟

  • استفاده از کلمات کلیدی در آدرس صفحه تاثیر کمتری به نسبت سایر موارد خواهد داشت

  • متن جایگزین یا همان Alt Tag مهمترین فاکتور برای سئو یک تصویر در موتور جستجوی گوگل است

  • هر صفحه از سایت شما باید با کمتر از چهار کلیک از هرجای دیگر سایت قابل دسترسی بوده و بهتر است که دارای لینک های خروجی به صفحات مرتبط سایت خودتان یا سایت های دیگر باشد. استفاده از کلمه کلیدی در این لینک ها بر سئو صفحه تاثیرگذار است به شرطی که صفحه مقصد ارتباط مفهومی و معنایی با این کلمه داشته باشد.

  • مطابق اعلام گوگل و بینگ توضیحات متا تاثیری بر رتبه بندی نتایج جستجو نخواهند داشت. ولی همانطور که می‌دانیم این موتورها قادر به تشخیص کلمات کلیدی در توضیحات متا یا Meta Description و Meta keywords هستند.

نظر کاربران

ارسال نظر
*
*